وقت تنهایی - چهار شهر چهار فصل و لذت تنهایی
Alone Time
استفانی روزنبلوم
فاطمه باقری باران
ثالث
دسته بندی: خودیاری
| کد آیتم: |
1992697 |
| بارکد: |
9786004058926 |
| سال انتشار: |
1403 |
| نوبت چاپ: |
2 |
| تعداد صفحات: |
256 |
| نوع جلد: |
گالینگور |
| قطع: |
رقعی |
کتاب «وقت تنهايي» نوشت? استفاني روزنبلوم
آيا تنهايي، آنگونه که معروف است و اغلب گفته ميشود، وحشتناک و زيانبار و ويرانگر است؟ کتاب «وقت تنهايي: چهار شهر، چهار فصل و لذت تنهايي»، با عنوان اصلي Alone Time: Four Seasons, Four Cities, and the Pleasures of Solitude، کتابيست که به ما ميگويد لزوماً چنين نيست و تنهايي، اگر انتخاب باشد نه اجبار و اگر چنان مفرط نشود که به زندگي مشترک و خانوادگي و اجتماعي انسان آسيب بزند، موهبتهايي هم در بر دارد و ميتواند جاهايي گره از کارِ انسان بگشايد.
استفاني روزنبلوم در کتاب «وقت تنهايي»، با نقل تجربههايش از تنها سفر کردن در چهار شهر از چهار کشور دنيا، از لذتهاي تنهايي و اکتشافاتِ به وقتِ تنهايي ميگويد و از اينکه تنهايي چگونه ميتواند نگاه انسانها را به جهان تغيير دهد و گره از شماري از مشکلات آدمي بگشايد و ايدههايي خلاقانه را رقم زند.
متن اصلي کتاب «وقت تنهايي» اولين بار در سال 2018 منتشر شده است.
مروري بر کتاب «وقت تنهايي»
در عصر مدرن و جوامع امروزي تنهايي يک مسئل? شايع است. آمارِ تنهايي مدام بالا و بالاتر ميرود و تنها زيستن به سبکي از زندگي بدل شده است. از تنهايي معمولاً بهعنوان يک بحران سخن ميرود اما آيا واقعاً تنهايي هميشه يک بحران است يا ميتواند فرصتي براي زيستي متفاوت و تجربههايي جديد و انجام کارهايي باشد که انسان در جمع و زندگي جمعي نميتواند انجامشان دهد؟ در کتاب «وقت تنهايي» سخن از وجوه مثبت تنهايي و درواقع سخن از نوعي از تنهايي است که واجد وجوهي مثبت است. اين تنهايي نه يک تنهايي تحميلي و اجباري و برآمده از بحرانهاي رواني و ضربههاي روحي و عاطفي و آسيبهاي اجتماعي، بلکه تنهايياي است که انسانها خود آن را آزادانه انتخاب ميکنند.
تنهايياي که نويسنده در کتاب «وقت تنهايي» از آن سخن ميگويد تنهاييِ آدمهاي منزوي و بيزار از جمع نيست. تنهايي مد نظر استفاني روزنبلوم در اين کتاب تنهايي در عين علاقه به شريک زندگي و فرزندان و عزيزان و دوستان است. کتاب «وقت تنهايي» از لحظاتي سخن ميگويد که انسان ميخواهد دَمي تنها باشد تا تمرکز کند و کاري خلاقانه انجام دهد يا به مسائل و گرههاي زندگياش فکر کند و راهي براي حل آنها بيابد. اين نوع از تنهايي بهمعناي فاصلهگرفتن هميشگي از جمع نيست، بلکه به اين معناست که شخص براي مدتي از جمع دور ميشود تا به کارهايي بپردازد که لازمهشان تنهايي است.
تمرکز اصلي نويسنده در کتاب «وقت تنهايي» تنها سفر کردن است. استفاني روزنبلوم در اين کتاب، از خلال شرح تنها سفر کردنش به شهرهاي پاريس، استانبول، فلورانس و نيويورک و نقل تجربههايي که از تنها سفر کردن بهدست آورده است، توجه خوانندگان را به لذتها و وجوه مثبت تنهايي جلب ميکند و به اينکه زماني از روز را تنها سر کردن ميتواند ديدي تازه به انسان بدهد و تواناييهايي مغفولمانده را در آدمي شکوفا کند.
روزنبلوم در کتاب «وقت تنهايي» تنهايي را مکمل زندگي اجتماعي ميداند و معتقد است که انسان، در عين اينکه لازم است با عزيزان و دوستانش روابطي عاشقانه و صميمانه داشته باشد، به مقاديري تنهايي هم نياز دارد و ضروري است که وقتهايي تنها باشد.
کتاب «وقت تنهايي» همچنين کتابي دربار? آدابِ در جمع تنها بودن است؛ کتابي برآمده از يک ايد? بودلري که موضوعش پرسهزنيِ بيهدف در کوچهوخيابان است و تنهايي در ازدحامِ شهرهاي بزرگ و آنچه از اين نوع تنهايي بهدست ميآيد و مکاشفاتي که از طريقِ تنهاييِ در ميان جمع دست ميدهد.
در کتاب «وقت تنهايي» سخن از چيزهاييست که در تنها سفر کردن به ديد ميآيند اما وقتي آدمها دستهجمعي سفر ميکنند آنها را نميبينند يا آنطور که در تنهايي ميبينند نميبينند.
کتاب «وقت تنهايي» مقدمهاي دارد با عنوان «جادوگران و شمنها» که در آن به مقول? تنهايي در چشماندازي تاريخي نگاه شده و نظريههاي مختلف دربار? تنهايي و ديدگاههاي گوناگون در اين باره شرح داده شده و به متفکران و هنرمندان و مبتکراني اشاره شده که از ضرورت تنهايي سخن گفتهاند. در اين مقدمه همچنين از چگونگي نطفهبستن ايد? اين کتاب سخن رفته است. نويسنده آنگاه در بخشهاي بعدي کتاب «وقت تنهايي» تجربههاي خود از تنها سفر کردن به استانبول و پاريس و نيويورک و فلورانس را شرح ميدهد و ميگويد که در تنها سفر کردن به چه چيزهايي توجه کرده که لازم? توجه به آنها تنهايي بوده است.
دربار? استفاني روزنبلوم، نويسند? کتاب «وقت تنهايي»
استفاني روزنبلوم (Stephanie Rosenbloom) روزنامهنگار است. او ستوننويس بخش سفر نشري? «نيويورک تايمز» است.
دربار? ترجم? فارسي کتاب «وقت تنهايي»
کتاب «وقت تنهايي: چهار شهر، چهار فصل و لذت تنهايي» با ترجم? فاطمه باقري باران در نشر ثالث منتشر شده است.
فاطمه باقري باران، متولد 1364، مترجم ايراني است. از او، بهجز کتاب «وقت تنهايي»، ترجمهاي ديگر هم با عنوان «درآمدي تصويري بر نيچه» منتشر شده است.
از کتاب «وقت تنهايي» ترجم? فارسي ديگري هم، با عنوان «وقتي براي تنهايي: چهار فصل، چهار شهر و جستاري دربارهي لذت خلوت کردن با خود»، موجود است که مترجم آن زهره حقبين و ناشرش انتشارات کتاب يک است.