مشاهده همه نتایج

دسته‌بندی‌های موبایل

علیه تفسیر

نویسنده: سوزان سانتاگ
مترجم: مجید اخگر
ناشر: بیدگل
دسته‌بندی: جستار و مقاله
کد آیتم: 5125
تومان 462,000 تومان 438,900
5٪-

مشخصات

کد کالا: 5125
بارکد: 9786005193886
سال انتشار: 1398
نوبت چاپ: 11
تعداد صفحات: 421
نوع جلد: شومیز
قطع: پالتوئی

معرفی

معرفي کتاب عليه تفسير اثر سوزان سانتاگ

مجموعه‌اي از نقدها و بررسي‌هاي که سانتاگ در فاصله سال‌هاي 1962 تا 1965 نوشته و امروز شأني کلاسيک پيدا کرده‌اند. مقالاتي که در کتاب عليه تفسير منتشر شده‌اند نمونه‌هايي از زبده‌ترين نقد و بررسي‌هاي سوزان سانتاگ درباره آثار مختلف ادبي و هنري است. 
 نقدهاي کتاب عليه تفسير اولين‌بار در نشريات مختلف منتشر شده بودند و سپس در قالب اين کتاب منتشر شدند. 
مقالات کتاب عليه تفسير‌ به موضوعات بسيار متنوعي پرداخته‌اند و حوزه‌ها و آثار فرهنگي مختلفي را از سينما و تئاتر تا رمان و خودزندگي‌نامه و آثار نظري و حتي عادات و روندهاي فرهنگي را دربرگرفته‌اند. 

درباره کتاب عليه تفسير

دوره‌اي که سوزان سانتاگ نقدهاي کتاب‌ عليه تفسير را مي‌نوشت دوره‌اي مشخص و کاملا متمايز در زندگي او بود. در اوايل سال 1962 او اولين رمانش با عنوان «حامي» را تمام کرد و در اواخر سال 1965 نگارش رمان دومش را آغاز کرد. خود او مي‌گويد که درواقع آن انرژي و بي‌تابي‌اي که در قالب نقد سرريز کرد آغاز و پايان مشخصي داشت.
خود سانتاگ دوره‌اي که نقدهاي کتاب عليه تفسير در آن نوشته شده‌اند دوره جستجو، تامل و کشف ناميده است. 
به رغم آنکه بخش زيادي از مقالات کتاب عليه تفسير در مورد آثار هنري مشخص و به طور ضمني در مورد وظايف منتقد سخن مي‌گويند اما خود سانتاگ مي‌گويد که تنها بخش اندکي از آنچه را که در کتاب عليه تفسير‌ گرد آمده مي‌توان به معناي درست کلمه نقد به شمار آورد. 
سانتاگ مي‌گويد غير از چند متن که مي‌توان آنها را جزو حوزه ژورناليسم قلمداد کرد، شايد بخش عمده کتاب عليه تفسير را بتوان «فرانقد» ناميد. 
او در کتاب عليه تفسير با جانبداري و شور در مورد مسائلي حرف زده که آثار هنري و عمدتا آثار معاصر در ژانرهاي مختلف موجب برانگيختن آنها شده‌اند. درواقع او قصد داشته پيش‌فرض‌هاي نظري‌اي را که در پس برخي احکام و سلائق مشخص وجود دارد آشکار کند.
سانتاگ در کتاب عليه تفسير اگرچه قصد تدارک ديدن يک موضع مشخص، چه در مورد هنرهاي مختلف و چه در مورد مدرنتيه، نداشته اما با اين حال مي‌توان گفت فارغ از اينکه او در مورد چه اثري مي‌نويسد، نوعي موضع کلي در جريان نگارش مقالات شکل گرفته و با ضرورتي فزاينده خود را به نمايش گذاشته است. 

خلاصه کتاب عليه تفسير

سانتاگ در بخشي از يادداشت ابتدايي کتاب «عليه تفسير» مي‌گويد تا آنجا که به او مربوط مي‌شود اين مقالات کار خود را انجام داده‌اند و در ادامه نوشته: «حالا جهان را به گونه‌‌اي متفاوت و با چشماني تازه‌تر مي‌بينيم؛ دريافت من از وظايفم به عنوان يک رمان‌نويس به نحوي ريشه‌اي تغيير کرده است. من اين فرايند را اين‌گونه براي خود توصيف مي‌کنم. پيش از آن‌که اين مقالات را بنويسم به بسياري از ايده‌هايي که در آن‌ها طرح کردم اعتقاد نداشتم؛ زماني که آن‌ها را نوشتم، به آن‌چه نوشته بودم اعتقاد يافتم؛ پس از آن دوباره اعتقادم را به بعضي از همان ايده‌ها از دست دادم -اما حالا از ديدگاهي ديگر، ديدگاهي که آن‌چه را در استدلال‌هاي طرح شده در مقالات حقيقت دارد در خود گنجانده و به کمک آن‌ها رشد يافته است.»

درباره سوزان سانتاگ نويسنده کتاب عليه تفسير

سوزان سانتاگ، با نام اصلي سوزان رزنبلت، نويسنده، منتقد، فعال سياسي و فيلمساز معاصر امريکايي است که در 16 ژانويه 1933 متولد شد. او در پنج‌سالگي پدرش را از دست داد و چند سال پس از آن مادرش با ناتان سانتاگ ازدواج کرد و نام خانوادگي او را بر سوزان و خواهرش گذاشتند. سانتاگ کودکي‌اش را با خواندن کتاب‌هايي متعدد گذراند و در پانزده سالگي تحصيل در دبيرستان را تمام کرد و پس از آن در دانشگاه‌هاي برکلي و شيکاگو در رشته‌هاي فلسفه و ادبيات درس خواند. سانتاگ يکي از مشهورترين زنان روشنفکر معاصر است که در بسياري از زمينه‌ها مقاله و کتاب نوشته است. «يادداشت‌هايي درباره کمپ» در سال 1964 اولين کتاب مهمي است که از سانتاگ منتشر شد. از او آثاري درباره موضوعاتي چون فرهنگ، رسانه، مصرف‌گرايي، خشونت و حقوق بشر، کمونيسم، عکاسي و... منتشر شده است. او در دوران جنگ ويتنام و محاصره سارايوو بارها به ميدان درگيري رفت و درباره وقايعي که در جريان بود سخنراني کرد. سانتاگ در 28 دسامبر 2004 در حالي که مدت‌ها با سرطان درگير بود در نيويورک درگذشت. از سانتاگ آثار زيادي به فارسي ترجمه شده که از ميان ‌آن‌ها مي‌توان به «عليه تفسير»، «درباره عکاسي»، «تماشاي رنج ديگران» و «عصرانه با توماس مان» اشاره کرد.

کتاب عليه تفسير براي چه کساني مناسب است؟

مقالاتي که در کتاب عليه تفسير گرد آمده‌اند براي منتقدان و روزنامه‌نگاران ادبي و هنري، نويسندگان و هنرمندان و همچنين پژوهشگران فرهنگ و هنر خواندني و آموزه‌اند.

نظرات کاربران

0.0 از ۵
بر اساس 0 نظر

خدمات و ارسال

ارسال سریعارسال به سراسر کشور در کمترین زمان
تضمین اصالت کالاکالاهای اورجینال و با گارانتی معتبر
بسته‌بندی مناسببسته‌بندی ایمن برای جلوگیری از آسیب
پشتیبانی خریدپاسخگویی به سوالات قبل و بعد از خرید