مشاهده همه نتایج

دسته‌بندی‌های موبایل

ته ران - هفت روایت از پایتخت بی راوی همراه با عکس های رامتین فیروزیان

نویسنده: سلمان امین
ناشر: چشمه
دسته‌بندی: داستان ایرانی
کد آیتم: 1524462
تومان 160,000 تومان 152,000
5٪-

مشخصات

بارکد: 9786220110231
سال انتشار: 1402
نوبت چاپ: 3
تعداد صفحات: 160
نوع جلد: شومیز
قطع: رقعی

معرفی

کتاب «تِه‌ران» نوشت? سلمان امين، همراه با عکس‌هاي رامتين فيروزيان
جستارهايي روايي، همراه با عکس، درباب تهران. کتاب «تِه‌ران: هفت روايت از پايتخت بي‌راوي» مجموعه‌اي است از جستارهايي نوشت? سلمان امين و همراه با عکس‌هايي از رامتين فيروزيان.
شهر تهران، مردم و نمادهاي آن و سبک زندگي در اين شهر، موضوعات محوري جستارها و عکس‌هاي کتاب «تِه‌ران» هستند. کتاب «تِه‌ران» يک پرسه‌زني در نقاط مختلف تهران است و واکاويِ زير پوستِ اين شهر و شرح تأملات و پيش کشيدن پرسش‌هايي که حين اين پرسه‌زني‌ و واکاوي در ذهن راوي شکل مي‌گيرند.
عکس‌هاي کتاب «تِه‌ران» نيز همسو با حال‌وهواي جستارها هستند و آن‌ها را تکميل مي‌کنند و شمه‌اي از حال‌وهواي متن را به ما مي‌نمايانند.
کتاب «تِه‌ران» يک جستجو و مکاشفه است. مکاشفه در روح يک شهر که اقوام و فرهنگ‌هاي مختلفي را در خود جا داده و مجموعي است از فرهنگ‌ها و هويت‌ها و مناطق گوناگون.

مروري بر کتاب «تِه‌ران»
سلمان امين در کتاب «تِه‌ران» ما را در زير پوست تهران مي‌گرداند و پرسش‌هايي را، که حاصل تأملات او حين پرسه‌زني در پايتخت و سرک کشيدن به نقاط و وجوه و ابعاد مختلف آن است، با ما در ميان مي‌گذارد.
کتاب «تِه‌ران» گويي بر آن است که با نگاهي انتقادي، تصورات تثبيت‌ شده و کليشه‌اي دربار? تهران و مردم آن را برهم زند و خواننده را به تأمل دوباره دربار? آن تصورات فرابخواند. از جمل? اين تصورات، موضوع تهراني اصيل است. نويسنده در يکي از جستارهاي کتاب «تِه‌ران» در وجود داشتن «تهرانيِ اصيل» و اصالت داشتن تهران، به‌عنوان شهري که در زمان قاجار جمعيتش چندده‌هزار و در اوايل پهلوي چندصدهزار نفر بوده، به ديد? ترديد مي‌نگرد و آن‌گاه در خود مفهوم اصالت، به‌طور کلي و فضيلتي که براي آن قائل شده‌اند شک مي‌کند و توجه ما را به تماميت‌خواهي‌ خطرناک و هراس‌آوري که در اين مفهوم نهفته است جلب مي‌کند و فاقد اصالت بودن تهران را ويژگي مثبت اين شهر مي‌داند.
تهران در روايتي که سلمان امين در کتاب «تِه‌ران» از اين شهر به دست مي‌دهد شهري است که، به‌دليل اينکه مهاجران و اقليت‌ها در آن دست بالا را دارند، تن به اسطور? اصالت نمي‌دهد و در آن هيچ‌ گروهي بر گروه ديگر برتري نمي‌جويد.
سلمان امين در کتاب «تِه‌ران» شهر تهران را شهري دموکراتيک و انساني وصف مي‌کند و روايت‌هايي را که در آن‌ها تهراني‌ها مغرور و خودبرتربين معرفي شده‌اند، از جمله روايت شهريار را در شعري در نقد و هجو تهراني‌ها، مورد نقد قرار مي‌دهد چرا که معتقد است تهران، خود از اقوام مختلف تشکيل شده و بنابراين نمي‌توان هويتي با عنوان «تهراني» را در مقابل اقوام مختلف ايران قرار داد چرا که همين اقوام مختلف‌اند که به تهران آمده و اين شهر را تشکيل داده‌ و به آن هويتي هزارتکّه بخشيده‌اند.
کتاب «تِه‌ران» جستجويي است در شهري درندشت و تلاشي است براي يافتن و برجسته کردن تضادها و تشابهات و اختلافات و اشتراکات در شهري که از هويت‌ها و فرهنگ‌ها و اقوام گوناگون تشکيل شده است؛ شهري که به‌باور نويسند? کتاب «تِه‌ران»، نمي‌توان هويتي يکپارچه براي آن قائل شد.
سلمان امين در کتاب «تِه‌ران» از تغيير و تحولات تهران نيز مي‌گويد و از تأثير اين تغيير و تحولات بر مناسبات و رفتارها و روابط آدم‌هاي ساکن اين شهر.
اختلاف طبقاتي در تهران و تقابل فقير و غني در اين شهر از جمله موضوعاتي است که در کتاب «تِه‌ران» به آن پرداخته شده است.
کتاب «تِه‌ران» روايتي از تهران امروز و جلوه‌هاي گوناگون آن است با نگاهي به پيشين? تاريخي تحولاتي که اين شهر به خود ديده است.
همراه با جستارهاي سلمان امين در کتاب «تِه‌ران»، چنانکه پيش‌تر اشاره شد، عکس‌هايي هم از رامتين فيروزيان در اين کتاب منتشر شده است. اين عکس‌ها حس جستارهاي کتاب «تِه‌ران» را به زبان تصوير بازگو مي‌کنند و ما را همراه با جستارها در ميان تهران و ساکنان و مناظر آن مي‌گردانند.
جستارهاي کتاب «تِه‌ران» از هفت فصل تشکيل شده‌اند. فصل‌هاي هفت‌گان? اين کتاب عبارتند از: «آخرين نوار کراپ»، «خانه خانه‌ي توست»، «پيادگي»، «راز شهر بي‌مهراز»، «گرگ دهن‌آلوده‌ي يوسف‌ندريده»، «شهر هزاردروازه» و «بيجهان».
کتاب «تِه‌ران: هفت روايت از پايتخت بي‌راوي» در نشر چشمه منتشر شده است.

دربار? سلمان امين و رامتين فيروزيان
سلمان امين، متولد 1363 در تهران، داستان‌نويس ايراني است. از سلمان امين يک دفتر شعر هم با عنوان «اوني که نشسته از راست» و نيز آثاري غيرداستاني در حوز? اقتصاد و سرمايه‌گذاري در بورس منتشر شده است.
از آثار داستاني سلمان امين مي‌توان به کتاب‌هاي «قلعه‌مرغي روزگار هرمي»، «انجمن نکبت‌زده‌ها» و «پدرکُشتگي» و از آثار غيرداستاني او مي‌توان به کتاب‌هاي «بورس‌باز: تکنيک‌هاي جادويي سرمايه‌گذاري در بورس» و «هنر جنگ در بازار بورس» اشاره کرد.
کتاب «قلعه‌مرغي روزگار هرمي» سلمان امين در سال 1391 برند? جايز? هوشنگ گلشيري در بخش بهترين رمان اول شد.

رامتين فيروزيان، متولد 1362، عکاس ايراني است. عکاسي سينما و تلويزيون تخصص اصلي فيروزيان است و از کارهاي شاخص او در اين عرصه، عکاسي فيلم «آينه‌هاي روبرو» است. فيروزيان به‌عنوان مدير فيلمبرداري و تدوينگر نيز با سينما و تلويزيون همکاري‌هايي داشته است.

نظرات کاربران

0.0 از ۵
بر اساس 0 نظر

خدمات و ارسال

ارسال سریعارسال به سراسر کشور در کمترین زمان
تضمین اصالت کالاکالاهای اورجینال و با گارانتی معتبر
بسته‌بندی مناسببسته‌بندی ایمن برای جلوگیری از آسیب
پشتیبانی خریدپاسخگویی به سوالات قبل و بعد از خرید