سال بلوا شابک: 9789643113742 344 صفحه 338 گرم قطع: رقعی نوع جلد: شوميز تیراژ: 4400 بلوا عباس معروفی علوم انسانی ادبیات داستان ایرانی

1,487,500 ریال 1,750,000 ریال

ناشر: ققنوس

چاپ سی و هفتم

کتاب «سال بلوا» نوشته «عباس معروفی»
کتاب «سال بلوا» نوشته «عباس معروفی» داستانی درباره عشق و تبعیض زنان در زمان گذشته است. معروفی با بیان غربت و غریبی دختران زیر سلطه سنت، توانسته ظلمی که بر زندگی و احساسات زنان وارد می‌شود را در قالب داستان به تصویر بکشد. برای خواننده ایرانی «عباس معروفی» با رمان «سمفونی مردگان» شناخته می‌شود. رمان «سال بلوا» اگرچه داستانی از مردسالاری و تفکرات حاکم بر جامعه را تصویر کرده است اما در مقایسه با «سمفونی مردگان» یک رده پایین‌تر قرار می‌گیرد. در هر صورت نادیده‌انگاری، مرد سالاری، ظلم و عشق‌های نافرجام از موارد تأثیرگذار در مسیر شکل گیری داستان هستند. از زمان انتشار کتاب تا کنون خوانندگان بسیاری از داستان «سال بلوا» استقبال کرده‌اند.
بهتر است بدانید: داستان «سال بلوا» جزء لیست برترین آثار داستان ایرانی قرار دارد. همچنین در طبقه پرفروش‌ترین کتاب‌های ایرانی دسته بندی شده است.
مروری بر کتاب «سال بلوا»
داستان درباره دختری به نام «نوشافرین یا نوشا» است که در دوره جنگ جهانی دوم و حکومت رضاشاه پهلوی زندگی می‌کند. نوشا دختر مردی سرشناس و پر نفوذ به نام سرهنگ نیلوفری است. سرهنگ برای پیشرفت در زندگی اجتماعی‌اش از شیراز به شهر کوچکی به نام سنگسر در نزدیکی استان سمنان می‌رود. سرهنگ برای دخترش خیالات بزرگی دارد. او می‌گوید، نوشا می‌تواند ملکه ایران شود! اما نوشا عاشق مردی کوزه‌گر به نام حسینا می‌شود و حاضر است هر کاری انجام دهد تا به معشوقش برسد. اما به خواسته‌اش نمی‌رسد! او با مرد دیگری ازدواج می‌کند و... شخصیت‌پردازی در داستان بسیار حرفه‌ای است و نویسنده جزئیات و خصوصیات فکری و ذهنی شخصیت داستان را به خواننده نشان می‌دهد تا خواننده با حال و هوای او بیشتر آشنا شود.
در بخشی از داستان آمده است: «حسینا گفت: می‌دانی اولین بوسه جهان چطور کشف شد؟ دست‌هاش تا آرنج گلی بود، گفت که در زمان‌های بسیار قدیم، زن و مردی پینه دوز یک روز به هنگام کار، بوسه را کشف کردند. مرد دست‌هاش به کار بود، تکه نخی را با دندان کند، به زنش گفت بیا این را از لب من بردار و بینداز. زن هم دست‌هاش به سوزن و وصله بود، آمد که نخ را از لب‌های مرد بردارد، دید دستش بند است، گفت چه کار کنم. ناچار با لب برداشت، شیرین بود، ادامه دادند... وقتی با معصوم نامزد شده بودم، یک روز از خانه بیرون رفتم و حسینا در دکانش مشغول کوزه‌گری بود. آن روز حسینا در حجره‌اش مرا بوسید. حسینا در حجره‌اش مجسمه‌ای از سر شیرین و فرهاد ساخته بود. باز هم به من گفت که دنبال برادرهایش سیاوشان و اسماعیل می‌گردد. او می‌دانست که دکتر معصوم به خواستگاری من آمده. من معصوم را دوست نداشتم و حسینا را می‌خواستم. وقتی به خانه رسیدم به مادرم گفتم. مادرم نپذیرفت. مادرم نمی‌دانست که دسته گلم را به خاطر حسینا به باد داده‌ام.»
درباره نویسنده کتاب «سال بلوا»
عباس معروفی نویسنده و روزنامه‌نگار ایرانی سال 1336 در تهران به دنیا آمد. او در رشته ادبیات دراماتیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران فارغ التحصیل می‌شود. پس از آن یازده سال در سمت معلم ادبیات در دبیرستان‌های هدف و خوارزمی تدریس می‌کند. معروفی اولین مجموعه داستان خود را با عنوان «روبروی آفتاب» در سال 1359 منتشر کرد. تا قبل از انتشار مجموعه داستانش او نوشته‌هایش را در بعضی روزنامه‌ها و مجلات به چاپ می‌رساند. عباس معروفی از شاگردان هوشنگ گلشیری نویسنده «شازده احتجاب» بود. او از حمایت هوشنگ گلشیری و محمدعلی سپانلو در فعالیت‌های ادبی‌ بهره‌مند بود.
معروفی مدتی سردبیر مجله ادبی «گردون» بود که توقیف شد و پس از توقیف مجله در سال 74 او به اروپا مهاجرت کرد.
قابل ذکر است: عباس معروفی بنیان‌گذار سه جایزه ادبی در ایران با نام «قلم زرین گردون»، «قلم زرین زمانه» و «جایزه ادبی تیرگان» بوده است.
از آثار او می‌توان به «سمفونی مردگان»، «سال بلوا»، «پیکر فرهاد»، «فریدون سه پسر داشت»، «ذوب شده»، «تماما مخصوص» و «نام تمام مردگان یحیاست» اشاره کرد. علاوه بر رمان عباس معروفی چند مجموعه داستان و نمایشنامه هم نوشته است. همچنین «نامه‌های عاشقانه و منظومه عین القضات و عشق» و «چهل ساله‌تر از پیامبر» دو مجموعه شعر او هستند.
ناگفته نماند: عباس معروفی در دهه 1360 با انتشار رمان «سمفونی مردگان» بیشتر شناخته شد.
درباره چاپ و نشر کتاب «سال بلوا»
چاپ و انتشار کتاب سال بلوا را انتشارات ققنوس به عهده داشته است. نشر ققنوس رمان «سال بلوا» را در دواندازه رقعی و کتاب جیبی برای علاقه مندان منتشر کرده است. همچنین کتاب صوتی «سال بلو» برای دوستداران کتاب صوتی موجود است.
رتبه کتاب «سال بلوا» در گودریدز: 3.9 از 5

ادامه keyboard_arrow_down

از همین نویسنده