کتاب | علوم انسانی | فلسفه | تاریخ | تاریخ فلسفه ی راتلج جلد 10
تاریخ فلسفه ی راتلج جلد 10 شابک: 9786220110453 744 صفحه 880 گرم قطع: رقعی نوع جلد: گالينگور تیراژ: 500 تاریخ فلسفه راتلج گروهی از نویسندگان علی معظمی علوم انسانی فلسفه تاریخ

4,462,500 ریال 5,250,000 ریال

ناشر: چشمه

چاپ سوم

کتاب «تاریخ فلسفه‌ی راتلج - جلد دهم: فلسفه‌ی معنا، معرفت و ارزش در سده‌ی بیستم» به‌ویراستاری جان کنفیلد و به‌قلم جمعی از نویسندگان
دهمین مجلد از «تاریخ فلسفه‌ی راتلج». مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» مجموعه‌ای است که در آن به تاریخ تحولات فلسفی غرب از آغاز، یعنی دورة پیش از میلاد، تا روزگار معاصر پرداخته شده است. در این مجموعه، هم از جریانهای فلسفی مهم و تأثیرگذار و فلاسفۀ بزرگ سخن رفته و هم از جریانها و فلاسفۀ حاشیه‌ای‌تر.
چگونگی شکل‌گیری و افول یک جریان فلسفی و نیز نحوة پدید آمدن تفکرات و استدلالات فلسفی در طول تاریخ و بررسی نسبت فلسفۀ هر دوره با علم و فرهنگ همان دوره از موضوعاتی هستند که در مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» به آن‌ها پرداخته شده است.
مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» هم منبعی قابل ارجاع و اتکا برای کسانی است که به‌طور تخصصی در حوزۀ فلسفه به مطالعه و تحصیلات مقدماتی مشغولند و هم مجموعه‌ای مفید برای مخاطبان غیرمتخصص اما علاقمند به مطالعه در حوزۀ فلسفه است.
کتاب‌های مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» حاصل کار جمعیِ گروهی از متخصصان فلسفه است و هر مجلد از این مجموعه، ده تا پانزده فصل را شامل می‌شود.
جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»، که ترجمۀ فارسی آن امسال به چاپ رسیده است، عنوان فرعی «فلسفه‌ی معنا، معرفت و ارزش در سده‌ی بیستم» را بر خود دارد و ویراستار آن جان کنفیلد است. در نگارش این مجلد از مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» چهارده فلسفه‌دان مشارکت داشته‌اند.

مروری بر جلد دهم کتاب «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»
در جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»، بعد از توضیحی دربارۀ این مجلد و پیش‌گفتار ویراستاران اصلی مجموعه، یعنی جی. اچ. آر. پارکینسون و اس. جی. شانکر، و معرفی چهارده نویسنده‌ای که در نگارش جلد دهم مجموعه همکاری داشته‌اند و نیز ارائۀ یک جدول گاه‌شماری مرتبط با آنچه در این مجلد از «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» به آن پرداخته شده، مقدمه‌ای به‌قلم جان وی. کنفیلد، ویراستار جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»، آمده است و پس از این مقدمه، که توضیحی دربارۀ موضوعات مطرح در این مجلد است، بخش اصلی کتاب، که شامل چهارده فصل به‌قلم نویسندگان مختلف است، آغاز می‌شود.
فصل‌های چهارده‌گانۀ جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» عبارتند از: «فلسفه‌ی زبان» نوشتۀ آلویسیوس پتریک مارتینیک، «جهت‌گیری صوری در فلسفه‌ی زبان» نوشتۀ نینو بی. کوکیارلا، «متافیزیک (1945 – 1900)» نوشتۀ ویلیام جیمز دِآنجلیس، «متافیزیک (1945 تاکنون)» نوشتۀ برنارد لینسکی، «اخلاق (1945 – 1900)» نوشتۀ مایکل استینگل، «اخلاق (1945 تاکنون)» نوشتۀ رابرت ال. آرینگتون، «معرفت‌شناسی» نوشتۀ پل کی. موزر، «فلسفه‌ی متأخر ویتگنشتاین» نوشتۀ جان وی. کنفیلد، «فلسفه‌ی سیاسی» نوشتۀ آرتور ریپستاین، «فلسفه‌ی فمینیستی» نوشتۀ سارا لوسیا هوگلند و ماریلین فرای، «فلسفه‌ی حقوق» نوشتۀ کالوین نورمور، «اخلاق کاربردی» نوشتۀ جاستین اُکلی، «زیبایی‌شناسی» نوشتۀ جرج دیکی و «فلسفه‌ی دین» نوشتۀ ادوارد آر. ویه‌رنگا.
در بخشی از توضیح ابتدای جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» دربارۀ این مجلد و آنچه در آن آمده است، چنین می‌خوانید: «جلد دهم تاریخ فلسفه‌ی راتلج مروری است تاریخی بر موضوعات محوری فلسفه‌ی انگلیسی و امریکایی در سده‌ی بیستم. این مجلد به شرح تحولی می‌پردازد که در فلسفه‌ی تحلیلی به "چرخش زبانی" معروف شده است و تأثیری را که مطالعه‌ی زبان بر مسائل اصلی فلسفه گذاشته است پی می‌گیرد. هر فصل حاوی کتاب‌شناسی مفصلی از آثار اصلی حوزه‌ی مطالعه‌ی آن فصل است.
برای نشان دادن اهمیت چرخش زبانی مقدمه و دو فصل اول کتاب به فلسفه‌ی زبان اختصاص یافته است. فصل‌های بعدی بر حوزه‌های اصلی متافیزیک، اخلاق و معرفت‌شناسی متمرکزند. کتاب همچنین به موضوعاتی می‌پردازد که به طور معمول در حوزه‌ی زیبایی‌شناسی، فلسفه‌ی سیاست و فلسفه‌ی دین قرار می‌گیرند. همچنین فصولی به مطالعه‌ی حوزه‌هایی اختصاص یافته‌اند که اساساً در سده‌ی بیستم مطرح شده‌اند، یعنی اخلاق کاربردی، فلسفه‌ی فمینیستی و فلسفه‌ی حقوق. فصلی نیز به فلسفه‌ی متأخر ویتگنشتاین اختصاص یافته است.»

دربارۀ جان کنفیلد، ویراستار جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»
جان وی. کنفیلد (JOHN V. CANFIELD)، متولد 1934 و درگذشته به سال 2017، استاد و پژوهشگر فلسفه است. کنفیلد در تورنتو زندگی می‌کرد و در دانشگاه کُرنل و دانشگاه تورنتو به کار تدریس مشغول بود.
او نویسندۀ کتاب‌های «ویتگنشتاین: زبان و جهان» و «آیینۀ نفس» است. کنفیلد همچنین ویراستار مجموعۀ پانزده جلدی فلسفۀ ویتگنشتاین بوده است که مقالاتی دربارۀ ویتگنشتاین را شامل می‌شود.

دربارۀ ترجمۀ فارسی جلد دهم مجموعۀ «تاریخ فلسفه‌ی راتلج»
کتاب «تاریخ فلسفه‌ی راتلج – جلد دهم: فلسفه‌ی معنا، معرفت و ارزش در سده‌ی بیستم» با ترجمۀ علی معظمی در نشر چشمه منتشر شده است.
علی معظمی، متولد 1353، استاد فلسفه و علوم اجتماعی، مترجم و مقاله‌نویس ایرانی است. از ترجمه‌های او می‌توان به کتاب‌های «فاشیسم»، «بحران‌های جمهوری»، «والتر بنیامین» و «کِینز» اشاره کرد.
از جلد دهم کتاب «تاریخ فلسفه‌ی راتلج» ترجمۀ دیگری هم با عنوان «تاریخ فلسفۀ غرب: فلسفه معنا، معرفت و ارزش، در قرن بیستم» منتشر شده که مترجم آن یاسر خوشنویس و ناشرش انتشارات حکمت است.

ادامه keyboard_arrow_down