بازداشتگاه صورتی
نویسنده: آدام آلتر
مترجم: هوشمند دهقان
ناشر: ترجمان علوم انسانی
دسته بندی: خودیاری
1,984,000 ریال
کتاب «بازداشتگاه صورتی» اثر آدام آلتر
اثری روانشناسی درباره اینکه عوامل محیطی و متغیرهای بیرونی و پیرامونی تا چه اندازه در نوع نگرش و احساسات ما دخیل است. کتاب «بازداشتگاه صورتی» بر اساس تجربهها و یافتههای نویسندهاش، آدام آلتر، نشان میدهد که ما نمیتوانیم بیتوجه به محیطی که در آن به سر میبریم زندگی کنیم و وضعیت روحی و احساسات درونی ما در رابطهای معنادار با بسیاری از عوامل بیرونی است.
کتاب «بازداشتگاه صورتی» با زبانی ساده و نثری شیوا و مبتنی بر آزمایشهای متعددی که در کتاب شرح داده شده نکاتی کاربردی در اختیار ما قرار میدهد که بر اساس آنها، هم میتوانیم بر دیگران تاثیر بگذاریم و هم درک میکنیم که چه عواملی بر ما تاثیرگذار هستند.
عنوان فرعی کتاب «بازداشتگاه صورتی» نیز اشارهای است به اینکه نقش عوامل محیطی و بیرونی در زندگی ما غیرقابل انکار است: «نیروهای پنهانی که طرز فکر، احساس و رفتار ما را شکل میدهند».
مروری بر کتاب «بازداشتگاه صورتی»
کتاب «بازداشتگاه صورتی» دارای یک مقدمه و سه بخش کلی با این عناوین است: «دنیای درون ما»، «دنیای میان ما» و «دنیای پیرامون ما». درواقع ایده اصلی کتاب نیز بر اساس این تقسیمبندی شکل گرفته است.
همچنین هر بخش کتاب «بازداشتگاه صورتی» دارای چند فصل است و کتاب در مجموع شامل ده فصل است که عبارتند از: «نامها»، «برچسبها»، «نماها»، «صرف حضور دیگران»، «خصوصیتهای افراد دیگر»، «فرهنگ»، «رنگها»، «مکانها»، «آب و هوا» و «پروانه لورنز».
در مقدمه کتاب «بازداشتگاه صورتی» به آزمایشی اشاره شده که نتایج قابل توجهی به همراه داشته و عنوان کتاب نیز اشارهای است به همین موضوع. در دهه هفتاد میلادی، پرفسور الکساندر شاوس آزمایشی ترتیب داد که از 153 جوان تندرست، یک آزمایشگر، دو مقوای رنگی بزرگ و یک آزمایشگاه بسیار روشن تشکیل میشد. مردان جوان جداگانه وارد فضای آزمایشگاه میشدند و در آزمون قدرت شرکت میکردند. در این آزمون، نیمی از شرکتکنندگان به مقوای آبی خیره میشدند و نیمی دیگر به مقوایی با رنگ صورتی. پس از یک دقیقه، آزمایشگر از آنها میخواست تا دستهای خود را مقابل بدنش نگه دارد. در همان زمان آزمایشگر بر دست مرد فقط آن قدر فشار میآورد که دستهایش پایین آمده و در دو طرف بدنش قرار گیرد. وقتی مرد تجدیدقوا میکرد، آزمایشگر نکاتی را مینوشت و سپس از مرد میخواست به مقوای دیگر نگاه کند و دوباره آزمون را انجام میداد.
این آزمایش ساده نتیجهای شگفتآور به همراه داشت. در مقدمه کتاب «بازداشتگاه صورتی» درباره نتیجه آزمون توضیح داده شده که: «نتایج این آزمایش قابل توجه بود و به شکلی معنادار با یکدیگر همخوانی داشت. همه کسانی که در آزمایش شرکت کرده بودند، به جز دو نفر، پس از خیره شدن به مقوای صورتی، قدرت کمتری داشتند و به ندرت در مقابل اعمال فشار رو به پایین آزمایشگر، مقاومت میکردند. در سوی دیگر، نگاه کردن به مقوای آبی، چه در مرتبه اول دیده میشد و چه در مرتبه دوم، خللی در نیروی آزمودنیها ایجاد نکرد. از قرار معلوم، رنگ صورتی موقتا زور کسانی که در آزمایش شرکت کرده بودند تخلیه کرده بود.»
نویسنده کتاب «بازداشتگاه صورتی» با اشاره به این آزمایش به قاعدهای کلیتر اشاره میکند و آن اینکه ما همواره تحت تاثیر عوامل و متغیرهای اطرافمان قرار داریم. بر این اساس کتاب «بازداشتگاه صورتی» تلاشی است برای نشان دادن نقش رنگها، نامها و به طور کلی بسیاری نیروهای پنهان دیگری که طرز فکر، احساس و رفتار ما را شکل میدهند. این نیروها به صورت شکلهای فراوانی ظاهر میشوند که از سه عالم مختلف سرچشمه میگیرند: عالم ذهنی، که از نشانههایی تشکیل شده که به مغز ما نقب میزنند، عالم اجتماعی که با ما در ارتباط است و در نهایت عالم وسیعتر مادی که ما را در میان گرفته است.
آدام آلتر در کتاب «بازداشتگاه صورتی» میگوید که هریک از ما محصول در حال تحول این سه عالم و قابلیتهای پنهان آنها هستیم که تمام افکار، احساسات و رفتارهای ما را شکل میدهند. عالمی که در درون ما است، عالمی که میان ما است و عالمی که پیرامون ما است.
با خواندن کتاب «بازداشتگاه صورتی» متوجه میشویم که نوع نگرش ما به زندگی و تصمیماتی که میگیریم یا مسایلی که در زندگی با آنها مواجه میشویم تا حد قابل توجهی به عواملی بستگی دارند که اغلب مورد توجه نیستند اما در زندگی روزمره ما بسیار موثرند.
در بخشی از فصل اول کتاب «بازداشتگاه صورتی» که به تاثیر نامها و اسامی مربوط است میخوانیم: «نامها از این حیث که با مفاهیمی معنادار پیوند خوردهاند این قابلیت را دارند که نتایج زندگی ما را شکل دهند. در بعضی موارد نامها به گروههای نژادی یا منزلتهای اجتماعی اقتصادی پیوند میخورند و در مواردی دیگر با امور خیریه یا خواندهشدن در آخر فهرست اسامی مدرسه. بعضی از این پیوندها یا تداعیها مثبت و برخی دیگر منفیاند. وقتی شما بهعنوان پدر و مادر با این سفره رنگین از انتخابهای مختلف روبهرو میشوید، شاید بد نباشد که، وقتی میخواهید میان چند اسم، که به یک اندازه دوستشان دارید، یکی را انتخاب کنید، این تداعیها و پیوندها را لحاظ کنید».
درباره آدام آلتر نویسنده کتاب «بازداشتگاه صورتی»
آدام آلتر، نویسنده کتابهایی پرفروش و مدرس در زمینه بازاریابی است. او در سال 1980 متولد شده و در رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی در دانشگاه نیوساوا ولز تحصیل کرده است. آلتر تحصیلات تکمیلیاش را در دانشگاه پرینستون سپری کرده و مدارک کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته روانشناسی از این دانشگاه اخذ کرده است. آلتر در رشته بازاریابی چهرهای شناخته شده به شمار میرود و استادیار این رشته در دانشگاه نیویورک است. علاوه بر این در دانشکده بازگانی استرن نیز به پژوهش در زمینه روانشناسی و بازاریابی مشغول است. او علاوه بر آنکه کتابهایی در زمینه روانشناسی و بازاریابی منتشر کرده، به همکاری با نشریاتی چون نیویورکر، نیویورک تایمز و واشنگتنپست هم پرداخته است.
درباره ترجمه کتاب «بازداشتگاه صورتی»
کتاب «بازداشتگاه صورتی» با ترجمه هوشمند دهقان در نشر ترجمان منتشر شده است.
هوشمند دهقان، متولد 1348 در کاشان، مترجم معاصر ایرانی است که از اوایل دهه نود به کار ترجمه مشغول است. «خوشبختی در پیشرو»، «دختر تحصیلکرده»، «عادتهای اتمی»، «مهمان ناخوانده» و «سقراط مردی برای روزگار ما» از جمله ترجمههای او است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | روانشناسی |
موضوع فرعی: | خودیاری |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 344 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک