کتاب | علوم انسانی | ادبیات | ادبیات انگلیس | دیزی دارکر
دیزی دارکر شابک: 9786229250723 354 صفحه 360 گرم قطع: رقعی نوع جلد: شوميز تیراژ: 1000 دیزی دارکر آلیس فینی سونیا سینگ علوم انسانی ادبیات ادبیات انگلیس

1,162,500 ریال 1,550,000 ریال

ناشر: کتاب مجازی

چاپ هشتم

دیزی دارکر
آلیس فینی
سونیا سینگ
ناشر: کتاب مجازی

کتاب «دیزی دارکر» اثر آلیس فینی
کتاب «دیزی دارکر»، با عنوان اصلی daisy darker، رمانی جنایی و معمایی است که اولین‌بار در سال 2022 منتشر شد و به مانند دیگر آثار آلیس فینی با استقبال زیاد خوانندگان روبرو شد.
علاقه‌مندان به داستان‌های جدید جنایی و دلهره‌آور، آلیس فینی و داستان‌های پرحادثه و پر رمز و رازش را می‌شناسند. کتاب «دیزی دارکر» پنجمین اثر این نویسنده بریتانیایی است که پس از انتشارش برنده جایزه کتاب معمایی سال 2022 به انتخاب کاربران گودریدرز شد.
آلیس فینی پس از انتشار رمان موفق «سنگ، کاغذ، قیچی» در سال 2021، که پرفروش‌ترین کتاب نیویورک تایمز شده بود، با کتاب «دیزی دارکر» به سراغ مخاظبانش آمد و با داستانی شوک‌آور بار دیگر آنها را به حیرت انداخت.
رمان «دیزی دارکر» داستانی پر حادثه و پر پیچ و خم دارد و در بخش‌هایی از روایت رمان اندوه و وحشت درهم‌ آمیخته‌اند. در این رمان گره‌ها و رازهایی که در گذشته شکل گرفته‌اند به شکلی غیرقابل پیش‌بینی و شوک‌آور سر باز می‌کنند و به فاجعه‌ای بیرون از حد تصور منجر می‌شوند.
در رمان جنایی «دیزی دارکر» حادثه در جایی رقم می‌خورد که به هیچ‌وجه انتظارش نمی‌رود. در جمعی خانوادگی که اعضایش به یک مناسبت دور هم جمع شده‌اند نخست حادثه‌ای طبیعی رخ می‌دهد و پس از آن مرگ در می‌رسد و چند فاجعه هولناک رقم می‌خورد.
کتاب «دیزی دارکر» پایانی غیرمنتظره دارد و روایت پرتعلیق رمان همراه با معماها و گره‌هایی پیچیده است و شخصیت‌های داستان مجبورند در وضعیتی بحرانی و اضطراری که راه فراری هم از آن وجود ندارد معماهای داستان را حل کنند و در عین‌حال از چنگ مرگ هم بگریزند.

مروری بر کتاب «دیزی دارکر»
این که اعضای یک خانواده پس از سال‌ها به مناسبتی چون جشن تولد دور هم جمع شوند و درست در همین گردهمایی خانوادگی مرگ هم حضور داشته باشد شاید چندان عجیب به نظر نرسد؛ اما در رمان «دیزی دارکر» انگار که مرگ میزبان است و می‌خواهد با همه توان از تمام مهمان‌هایش پذیرایی کند و آنها را یکی پس از دیگری به کام خود بکشد.
رمان «دیزی دارکر» با روایت اول شخص زنی به همین نام آغاز می‌شود و پیش می‌رود. روایت رمان همزمان دو زمان را برای خواننده ترسیم می‌کند: یکی گذشته‌ای که بعدا معلوم می‌شود بسیار پر فراز و نشیب بوده و دیگری اکنونی که سایه گذشته همچنان بر سرش سنگینی می‌کند.
راوی رمان «دیزی دارکر»، یعنی دیزیِ جوان، داستان را با اندوه یا به عبارت بهتر با دردی قدیمی آغاز می‌کند. او با بیماری قلبی به این دنیا آمده و خودش می‌گوید «اولین روزی که وارد این دنیای کوچک تنها شدم، همان روزی بود که برای اولین بار مردم.» او در سال 1975 متولد شده یعنی در دوره‌ای که هنوز همه‌چیز زیر نظر نبود و پزشکان متوجه بیماری او نشده بودند. به جز این بیماری شدید قلبی، دیزی خیلی سخت هم به دنیا می‌آید؛آن‌قدر سخت که پزشک به پدرش گفته بود باید بین مادر و بچه یکی را انتخاب کند چون تنها می‌تواند یکی از آنها را نجات دهد و پدرش هم با مکثی کوتاه مادر را انتخاب کرده بود.
به هر تقدیر اما دیزی به دنیا می‌آید. قابله نوزاد را مجبور به نفس کشیدن می‌کند و حالا سال‌ها پس از لحظه تولد، دیزی می‌گوید برخلاف میلش نفس کشیده و به زندگی برگشته است. با این‌حال تولد نوزاد همه حاضران در بیمارستان را خوشحال می‌کند به جز یک نفر: مادر دیزی که حتی حاضر نشده نگاهی به نوزادش بیندازد. او پیش‌تر دو دختر داشته و می‌خواسته بچه سومش پسر باشد که نشده است.
شخصیت اصلی رمان «دیزی دارکر» سخت و دشوار و بیمار پا به جهان می‌گذارد. او دومین‌بار دقیقا پنج سال پس از تولدش می‌میرد. در روز تولد پنج سالگی‌اش قلبش کاملا از کار می‌ایستد و با عملیات احیا و دو دنده شکسته دوباره به زندگی بازمی‌گردد. این اتفاق تاثیری عمیق بر ذهنیت و نوع نگاه دیزی بر جا می‌گذارد. نخست اینکه هرکسی که در مورد بیمار بودن او شک داشته به یقین می‌رسد و دیگر اینکه همه پزشکان می‌گویند نهایت عمر او پانزده سال خواهد بود اما بازی سرنوشت به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و او حالا در بیست‌ونه سالگی می‌گوید از اینکه خیلی بیشتر از پیش‌بینی پزشکان زنده مانده خوشحال است و بر اساس تجربه شخصی‌اش می‌گوید مرگ ضرب‌الاجلی است که زندگی را تغییر می‌دهد.
در کتاب «دیزی دارکر» وجهی از روابط و مناسبات خانوادگی هم به نمایش درآمده است. روابطی که فرسوده شده و از دست رفته اما خود دیزی می‌گوید در میان تمام اعضای خانواده‌اش این مادربزرگش نانا بوده که همواره رابطه خوبی با او داشته است.
مادربزرگ راوی کتاب «دیزی دارکر» سال‌ها پیش کتابی با عنوان «راز کوچک دیزی دارکر» نوشته بود که کتابی پرفروش بوده و ثروتی برایش به همراه آورده است. مادربزرگی که اکنون تولد هشتاد سالگی‌اش است و قبلا یک فال‌گیر گفته بود که او عمرش در هشتادسالگی تمام خواهد شد. او فکر می‌کند این آخرین جشن تولد زندگی‌اش خواهد بود و حالا بعد از ده سال قرار است دوباره اعضای مختلف خانواده در خانه ساحلی مادربزرگ جمع شوند.
گردهم‌آمدن اعضای یک خانواده در رمان «دیزی دارکر» آن هم در خانه‌ای قدیمی و به سبک ویکتوریایی آغاز اتفاقات هراس‌آور داستان است. در نیمه‌شب طوفانی شدید درمی‌گیرد و بعد از آن جسد نانا پیدا می‌شود. اما این تازه آغاز ماجرا است و فستیوالی از مرگ از این لحظه شروع می‌شود. حالا اعضای یک خانواده در یک جزیره به دام افتاده‌اند که ارتباطش با بیرون قطع شده و در شبی منحوس هم اسرار گذشته خانواده فاش می‌شود و هم قاتلی نامعلوم به تناوب از میان آنها قربانی می‌گیرد. آیا کس دیگری در جزیره آدم‌ها را به قتل می‌رساند یا قاتل یکی از اعضای خانواده است؟

درباره آلیس فینی، نویسنده کتاب «دیزی دارکر»
آلیس فینی نویسنده معاصر بریتانیایی است که رمان‌هایی در ژانر جنایی و معمایی می‌نویسد. او داستان‌نویسی پرفروش و روزنامه‌نگار سابق بی‌بی‌سی است. فینی در سی سالگی اولین رمانش را نوشت و با همان اولین کتابش به شهرت رسید و اغلب آثارش به زبان‌های متعددی ترجمه شده‌اند. «سنگ، کاغذ، قیچی» و «من گاهی دروغ می‌گویم» از جمله رمان های فینی است.


درباره ترجمه فارسی کتاب «دیزی دارکر»
کتاب «دیزی دراکر» با ترجمه سونیا سینگ در نشر کتاب‌مجازی منتشر شده است.
سونیا سینگ مترجم ایرانی و متولد 1365 است. «سنگ، کاغذ قیچی»، «سه دختر حوا» و «کیمیاگر» برخی از کتاب‌های است که با ترجمه او به فارسی منتشر شده‌اند.

ادامه keyboard_arrow_down

از همین نویسنده
از همین مترجم