دردسر متولد شدن
نویسنده: امیل چوران
مترجم: فرهاد کربلایی
ناشر: ثالث
دسته بندی: اندیشه و تفکر
1,680,000 ریال
کتاب «دردسر متولد شدن» نوشتۀ امیل چوران
قطعاتی فلسفی درباب تولد و مرگ. کتاب «دردسر متولد شدن»، با عنوان اصلی De linconvénient dêtre né، تأملات فلسفی فیلسوفی است که تولد و زیستن را هولناکتر و رنجبارتر از مرگ میبیند و معتقد است که مرگ، دربرابر رنجِ زاده شدن و زیستن، آنقدرها هم هولناک نیست.
در کتاب «دردسر متولد شدن» با تأملات ژرفِ امیل چوران درباب تولد و زندگی و مرگ مواجهیم؛ تأملاتی که چوران آنها را بهصورت گزینگویهها و قطعاتی کوتاه ارائه داده است.
امیل چوران در کتاب «دردسر متولد شدن» با تلخنگریای رندانه به تأمل دربارۀ تولد و مرگ پرداخته است.
کتاب «دردسر متولد شدن» شامل گزینگویههایی است که در آنها، برخلاف باور مرسوم، تولد فاجعهبارتر از مرگ نمایانده شده است.
متن اصلی کتاب «دردسر متولد شدن» اولین بار در سال 1973 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «دردسر متولد شدن»
امیل چوران در کتاب «دردسر متولد شدن» تصویری سازنده و رهاییبخش از یأس به دست میدهد. او در گزینگویههای این کتاب از یأسی سخن میگوید که انسان را به در لحظه زیستن برمیانگیزد و به اینکه حین انجام هر عملی به بیهودگی و گذرا بودن آن نیز واقف باشیم و درنتیجه در همان لحظه از آن لذت ببریم یا اگر در وضعیتی رنجبار قرار داریم آن را گذرا بدانیم و چندان جدیاش نگیریم و بگوییم این نیز بگذرد.
کتاب «دردسر متولد شدن» دعوتی به فلسفهورزی درباب همۀ آن مسائل بنیادینی است که در متن زندگی با آنها مواجهیم. این کتاب، نه یک متن فلسفی آکادمیک بلکه گزینگویهها و قطعاتی کوتاه است که از تلاقی و آمیزش عقل و شهود برآمدهاند. چوران در کتاب «دردسر متولد شدن» تأملات فلسفیاش درباب تولد و مرگ را بهصورت شرارههایی پدیدار میکند که گویی به آنی درمیگیرند و رخ مینمایند و ما را به تأمل درباب معنا و مفهوم زندگی و مرگ فرامیخوانند.
کتاب «دردسر متولد شدن» تأملاتی است در مفهوم تولد و یأسِ رهاییبخشی که در زندگی هست. امیل چوران در این کتاب نشان میدهد که یأس چطور میتواند انسان را از سنگینی تحملناپذیر هستی برهاند.
در کتاب «دردسر متولد شدن» با فیلسوفی رند و مردد و نومید مواجهیم که به واکاوی زندگی و تولد میپردازد و مسیر یأسها و تردیدهایش جاهایی با اندیشههای بودا تلاقی میکند اگرچه چوران در این کتاب میگوید که تواناییاش در مأیوس بودن، ضمن اینکه بودا را به او میفهمانَد، مانع میشود که از بودا پیروی کند.
زمان یکی از دغدغههای امیل چوران در کتاب «دردسر متولد شدن» است؛ زمان سپری شده و زمانی که سپری خواهد شد. در کتاب «دردسر متولد شدن» چیزها بهطرز یأسآوری گذرا مینمایند و وقوف به این گذراییِ یأسآلود، از دید چوران، یک وقوف رهاییبخش است که آدمی را از بند تعلق آزاد میکند.
در کتاب «دردسر متولد شدن» با آرامشی یأسآلود مواجهیم که ملازم اندوه و تلخی و رنج است. این آرامش، که رنگی عارفانه دارد، گویی برآمده از وقوف به گذراییِ امور است و وقوف به بیهودگی هر نوع عمل و تقلا. امیل چوران در قطعات کتاب «دردسر متولد شدن» رکود و سکون پیش از تولد را میطلبد. به تعبیری میتوان گفت که کتاب «دردسر متولد شدن» کتابی علیه هراس از مرگ و دربارۀ وجوهِ غریب زنده بودن است. چوران در این کتاب بازگشت به لحظۀ پیش از تولد را میجوید؛ بازگشت به عدم. از همین روست که او تولد و زنجیر را هممعنای هم میداند.
امیل چوران همچنین در کتاب «دردسر متولد شدن» به کندوکاو در درون خود میپردازد و احساسات و افکار و رفتارهای خود و نوع بشر را، با دیدی ژرفنگر، حلاجی میکند.
در بخشی از کتاب «دردسر متولد شدن» میخوانید: «به عنوان یک ضابطۀ عمومی، انسانها انتظار نومیدی را میکشند: میدانند که نباید ناشکیبا باشند، که دیر یا زود فراخواهد رسید، که برای ایشان به قدر کافی تأخیر خواهد کرد تا به تعهداتشان در آن لحظه بپردازند. انسانِ رها از اوهام تفاوت دارد: برای او نومیدی و عمل همزمان اتفاق میافتند. وی نیازی ندارد چشمانتظار باشد، نومیدی زمانِ حال است. وی با رهانیدن خود از توالی، امر ممکن را بلعیده و آینده را چیزی زاید بازگردانده است.
او به سایرین میگوید: "من نمیتوانم شما را در آیندهتان ملاقات کنم. ما حتی یک لحظۀ مشترک هم نداریم." چرا که برای او کلِ آینده از پیش همینجاست.
هنگامی که پایان را در آغاز درمییابیم، از زمان سریعتر حرکت میکنیم. اشراق، این نومیدیِ آذرخشوار، با خود یقینی به ارمغان میآورد که سرخوردگی را به نجات تبدیل میکند.»
دربارۀ امیل چوران، نویسندۀ کتاب «دردسر متولد شدن»
امیل چوران (Emil Mihai Cioran)، متولد 1911 و درگذشته به سال 1995، فیلسوف و جستارنویس رومانیایی است. چوران آثارش را به زبانهای رومانیایی و فرانسوی مینوشت. او بیشتر متأثر از نیچه، شوپنهاور، کییر کگور و کانت بود. پوچی، مرگ، یأس و رنج و عذاب از مضامین محوری آثار چوران هستند.
چوران از سال 1941 به فرانسه رفت و از آن زمان تا پایان عمر، مقیم فرانسه بود. از جمله آثار امیل چوران میتوان به کتابهای «بر قلههای ناامیدی» و «قطعات تفکر» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «دردسر متولد شدن»
کتاب «دردسر متولد شدن» با ترجمۀ فرهاد کربلایی در نشر ثالث منتشر شده است. فرهاد کربلایی، متولد 1358، مترجم ایرانی است. از دیگر ترجمههای او میتوان به کتاب «قلب شوبوگِنزو» اشاره کرد.
از کتاب «دردسر متولد شدن» ترجمهای دیگر هم با عنوان «آفوریسمهای زندگی» منتشر شده که ترجمۀ مشترک عظیم جابری و مسعود لطفی است و آن را نشر درون منتشر کرده است.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 184 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک