سرآغاز حیات
نویسنده: دیوید ویلسون دیمر
مترجم: اقبال جاسمی
ناشر: ققنوس
دسته بندی: زیست شناسی
1,275,000 ریال
کتاب «سرآغاز حیات» نوشتۀ دیوید ویلسون دیمر
راهنمایی جامع دربارۀ منشاء حیات. کتاب «سرآغاز حیات»، با عنوان اصلی Origin of Life: What Everyone Needs to Know، کتابیست علمی که به زبانی ساده به پرسشهایی بنیادین و مهم دربارۀ شرایط و چگونگی پیدایش حیات بر روی کرۀ زمین پاسخ میدهد و نیز پرسشهایی هنوز بدون پاسخ قطعی و روشن را در این زمینه پیش میکشد.
دیوید ویلسون دیمر در کتاب «سرآغاز حیات» ما را با خود به عصری میبرد که حیات هنوز روی زمین شکل نگرفته بود. او در این کتاب ما را در آستانۀ حیات قرار میدهد تا دریابیم چه عناصر و اجزائی باید گرد میآمدند و دست به دست هم میدادند تا حیات پدید آید و این عناصر و اجزا از کجا میتوانند آمده باشند و چه شرایطی لازم بوده تا حیات را بهوجود آورند.
کتاب «سرآغاز حیات» همچنین از سِیرِ تکامل و چگونگی وقوع آن سخن میگوید و نیز از آنچه دربارۀ حیات که هنوز کشف نشده است.
کتاب «سرآغاز حیات» کتابیست مفید و خواندنی برای همۀ کسانی که گرچه در زیستشناسی تخصصی ندارند اما دوست دارند در این باره که حیات از کجا و چگونه بهوجود آمده است بدانند و نیاز دارند که کسی به زبانی ساده و با استناد به یافتههای علمی معتبر و قابلاعتماد این را برایشان توضیح دهد.
متن اصلی کتاب «سرآغاز حیات» اولین بار در سال 2020 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «سرآغاز حیات»
خاستگاه اتمهایی که حیات را پدید میآورند در کجاست؟ سن زمین چقدر است و پیش از اینکه حیات در زمین پدید آید زمین چگونه بوده است؟ منشاء آب کجاست؟ آغاز تکامل چگونه بود؟ اینها بخشی از پرسشهایی هستند که دیوید ویلسون دیمر در کتاب «سرآغاز حیات» به آنها پاسخ داده است. او در این کتاب بر آن است که به چهل پرسش بنیادین دربارۀ منشاء حیات پاسخ دهد؛ چهل پرسشی که خوب است همه پاسخشان را بدانند و به آنها فکر کنند.
کتاب «سرآغاز حیات» کتابیست که گرچه به زبانی ساده و همهفهم نوشته شده اما نویسنده بر آن است که دقت علمی را فدای عامهپسندی نکند و کتابی فراهم آورَد که این دو را باهم داشته باشد.
در کتاب «سرآغاز حیات» منشاء حیات با استناد به کشفیات علمی معتبر شرح داده میشود و نویسنده تنها به شرح این کشفیات بسنده نمیکند بلکه توضیح میدهد که دانشمندان چگونه به این کشفیات میرسند و از کجا پی به چگونگی بهوجود آمدن حیات میبرند و چرا میشود به پاسخهایشان اطمینان کرد.
دیمر در کتاب «سرآغاز حیات» تاریخچۀ عناصر بیوژنیک یا زیستزا را برای ما شرح میدهد و این عناصر را، از خاستگاهشان در ستارهها تا فرایند انتقالشان به زمین و دیگر سیارههای قابل سکونت در کهکشان راه شیری، ردیابی میکند. او همچنین در این کتاب به زبانی ساده شرح میدهد که مولکولهای آلی ساده چگونه و طی چه فرایندی بهمرور زمان پیچیدهتر شدند و این مولکولها چگونه سرانجام بهصورت ساختارهایی تقریباً اما نه بهطور کامل زنده سرهمبندی میشوند.
اما در کتاب «سرآغاز حیات» تنها به آنچه دربارۀ حیات کشف و دانسته شده بسنده نشده و نویسنده به آنچه هم که هنوز در این باره ناشناخته مانده پرداخته و پرسشهایی را دربارۀ منشاء حیات پیش کشیده است که هنوز پاسخی قطعی برایشان وجود ندارد؛ پرسشهایی نظیر اینکه سوختوساز چیست و چگونه آغاز شد؟ اولین کاتالیزورها چه بودند؟ فتوسنتز چیست و چگونه شروع شد؟ کد ژنتیکی چگونه پدیدار شد؟ ویروسها از کجا آمدهاند؟ آیا میتوانیم حیات را در آزمایشگاه تولید کنیم؟ آیا حیات امروزی میتواند دوباره روی زمین آغاز شود؟ آیا شرایط سیارات دیگر میتواند امکان شروع حیات را فراهم کند؟ و... .
کتاب «سرآغاز حیات» از مقدمه و سه بخش تشکیل شده است.
بخشهای سهگانۀ کتاب «سرآغاز حیات» عبارتند از: «چگونه اجزای یک سیارۀ قابل سکونت را سرهمبندی کنیم»، «از غیرزنده تا تقریباً زنده» و «آنچه هنوز کشف نکردهایم».
در بخشی از کتاب «سرآغاز حیات» میخوانید: «مارک تواین در کتاب خود با عنوان زندگی بر روی میسیسیپی مینویسد: "نکتهای جالب توجه در مورد علم وجود دارد و آن این است که با سرمایۀ ناچیزی از واقعیت، چنان حجم عظیمی از حدس و گمان به دست میآید که در ذهن نمیگنجد." وقتی صحبت از سرآغاز حیات به میان میآید، بینش مارک تواین در این موضوع درست میزند به هدف: واقعیات کم و حدسهای فراوان.»
دربارۀ دیوید ویلسون دیمر، نویسندۀ کتاب «سرآغاز حیات»
دیوید ویلسون دیمر (David Wilson Deamer)، متولد 1939، زیستشناس امریکایی است. او استاد پژوهشی مهندسی بیومولکولی در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز است.
دیمر سهم مهمی در تحقیقات در زمینۀ بیوفیزیک غشا داشته است. پژوهشهای او در این زمینه منجر به یک روش جدید برای تعیین توالی DNA و بهدست آوردن درکی کاملتر از نقش غشاها در منشاء حیات شده است.
از آثار دیوید ویلسون دیمر میتوان به کتابهای «حیات نخستین: کشف ارتباط بین ستارگان، سلولها و چگونگی آغاز حیات» و «سرهمبندی حیات» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «سرآغاز حیات»
کتاب «سرآغاز حیات» با ترجمه و مقدمۀ اقبال جاسمی در انتشارات ققنوس منتشر شده است.
اقبال جاسمی، متولد 1365 در آبدانانِ استان ایلام، زیستشناس و مترجم ایرانی است. او دارای فوقلیسانس و دکترای زیستشناسی، با گرایش علوم سلولی مولکولی، از دانشگاه تهران است.
از ترجمههای اقبال جاسمی میتوان به کتاب «تکامل زیستشناسی مولکولی: جستجو در میان رازهای حیات» اشاره کرد.
دسته بندی: | دانش |
موضوع اصلی: | علم و فناوری |
موضوع فرعی: | زیست شناسی |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 168 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک